Voltam már angoltanár, asszisztens és menedzser, vállalkozó és alkalmazott, főnök és beosztott. Most két szabadon tanuló gyerek anyukájaként, vidám tanulásuk segítőjeként szeretem magam meghatározni, jelenleg ez ír le a legjobban.

Szeretem a tiszta, világos, átlátható viszonyokat. Szeretek új területeket felfedezni, új összefüggéseket meglátni, a jelenségek mögé látni. Nem szeretem a szezon és a fazon összekeveredését, de van az úgy, hogy megtörténik. Szeretnék ilyenkor annyira tiszta maradni, hogy képes legyek ezt meglátni és értelmezni.

Hálás vagyok az előttem járó unschooling édesanyáknak, hogy tartották bennem a hitet, amikor majdnem elsodort a fősodor. A honlap célja egy ilyen kapaszkodó létrehozása. Saját rövid, szűk kétévnyi otthontanuló létünk tapasztalatai alázatra intenek és saját tartalom helyett, (főleg amerikai) unschooling veteránok által létrehozott tartalmak magyarításait osztom meg itt. Mindegyik szerző munkásságát viszonylag alaposan ismerem és az engedélyük birtokában teszem közzé a fordításokat. Köszönöm nekik a mindennapi olvasnivalómat.