A könyv, aminek olyan sokat köszönhetek.

Szabadon tanulni, örömmel élni.

Az otthontanuláson gondolkodsz?

Érdekel a szabadtanulás?

Tarts velem és ismerd meg azt az öt, a tanulást és a mindennapi életet meghatározó alapelvet, amelyet megváltoztatva a családunk maga mögött tudta hagyni az iskolarendszert. Másfél évtizednyi tapasztatom alapján, ma már látom, hogy mennyire kulcsfontosságúak voltak – és azok a mai napig – ezek az új alapelvek szabadtanuló életünkben. A könyv számtalan történettel, példával illusztrálva, pontos, letisztult nyelvezettel mutatja meg a szabadtanulás mélységeit és lehetőségeit.

„Az itt leírt alapelvek bármelyik család életében segítenek szorosabbra fűzni a szálakat.”

Fábián Dóra, két otthontanuló gyerek édesanyja, gyerek pszichológus, Kapcsolódó Nevelés oktató

„Hiánypótló, hiteles, magával ragadóan őszinte beszámoló a valódi szabadtanulás családi élményéről, tele gyakorlatias kérdésekkel és élhető megoldásokra inspiráló ötletekkel.”

Rémán Izabella, Gyermekkor Ökológiája

„Végre látom leírva, sorba és rendbe rakva, hogy mik azok az összetevők, amiktől szabadtanulás a szabadtanulás.”

Turi-Nagy Éva, három szabadtanuló gyermek édesanyja, a Beli Buba babahordozó iskola alapítója, a Clonlara Iskola magyarországi irodájának vezetője

KÖNYV MEGRENDELÉSE

EKÖNYV MEGVÁSÁRLÁSA

************************************************
Unschooling felé tájékozódásom során korán rá kellett jönnöm, hogy a magyarul elérhető irodalom, tudás nagyon (nagyonnagyon) kevés. Alfie Kohntól idézeteket lehet látni itt-ott, John Holtnak egy könyve jelent meg magyarul, valamikor a nyolcvanas években, de őt manapság főleg Fóti Péter értelmezi és ő nem az unschooling, hanem a demokratikus iskolák szempontjából teszi ezt. Ráadásul Holt is főleg filozófiailag alapos, nem pedig a mindennapokban használható tudás szempontjából.

André Stern könyvei roppant módon inspirálóak, de aztán a mindennapokban konkrét kapaszkodókra lett volna szükségem.

Ráadásul muszáj volt megértetnem, elfogadtatnom a környezetemmel, hogy nem vagyok lázas, nem őrültem meg, hogy a szabadtanulás és a mögötte lévő gondolat jó és működik. (És ennek is vannak szabályszerűségei, amiket érdemes ismerni.) Így hát lefordítok angolul elérhető cikkeket, könyveket. Ez a honlap tartalmazza a termést.